Η μεταφορά αρχείων είναι μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του AnyDesk, ειδικά όταν εργάζεστε απομακρυσμένα ή παρέχετε τεχνική υποστήριξη. Το AnyDesk προσφέρει εύκολους και ασφαλείς τρόπους για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία μεταφοράς αρχείων με το AnyDesk, καλύπτοντας όλα τα βήματα και τις βέλτιστες πρακτικές.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το AnyDesk για μεταφορά αρχείων;

Η μεταφορά αρχείων μέσω AnyDesk προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα: Οι μεταφορές αρχείων μέσω AnyDesk είναι γρήγορες, επιτρέποντας την άμεση ανταλλαγή δεδομένων.
 • Ασφάλεια: Το AnyDesk χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 και RSA 2048 για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά.
 • Ευκολία: Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να εκτελεστεί από χρήστες κάθε επιπέδου τεχνογνωσίας.

Βήματα για τη μεταφορά αρχείων με το AnyDesk

1. Έναρξη απομακρυσμένης συνεδρίας

Πριν μεταφέρετε αρχεία, πρέπει να ξεκινήσετε μια απομακρυσμένη συνεδρία AnyDesk.

 • Σύνδεση με τον απομακρυσμένο υπολογιστή: Ανοίξτε το AnyDesk και εισάγετε το AnyDesk ID του υπολογιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Κάντε κλικ στο “Connect” και περιμένετε να αποδεχθεί την πρόσκληση ο απομακρυσμένος χρήστης.

2. Χρήση της λειτουργίας drag and drop

Μία από τις πιο εύκολες μεθόδους μεταφοράς αρχείων στο AnyDesk είναι μέσω της λειτουργίας drag and drop.

 • Drag and drop: Απλά σύρετε το αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε από τον τοπικό υπολογιστή σας και αφήστε το στο παράθυρο της απομακρυσμένης συνεδρίας AnyDesk. Το αρχείο θα μεταφερθεί αυτόματα στον απομακρυσμένο υπολογιστή.

3. Χρήση της λειτουργίας File Transfer

Το AnyDesk διαθέτει ειδική λειτουργία File Transfer για πιο οργανωμένη διαχείριση των αρχείων.

 • Εκκίνηση File Transfer Mode: Κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης συνεδρίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο “File Transfer” στη γραμμή εργαλείων του AnyDesk.
 • Επιλογή αρχείων: Στο παράθυρο που ανοίγει, μπορείτε να πλοηγηθείτε στους φακέλους του τοπικού και του απομακρυσμένου υπολογιστή. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε και κάντε κλικ στο “Upload” ή “Download” ανάλογα με την κατεύθυνση της μεταφοράς.

4. Χρήση clipboard

Το AnyDesk υποστηρίζει επίσης τη μεταφορά αρχείων μέσω clipboard.

 • Αντιγραφή και επικόλληση: Αντιγράψτε τα αρχεία από τον τοπικό υπολογιστή σας (Ctrl + C) και επικολλήστε τα στον απομακρυσμένο υπολογιστή (Ctrl + V) χρησιμοποιώντας το clipboard του AnyDesk.

Βέλτιστες πρακτικές για τη μεταφορά αρχείων

Ασφάλεια κατά τη μεταφορά αρχείων

 • Κρυπτογράφηση: Βεβαιωθείτε ότι η κρυπτογράφηση είναι ενεργοποιημένη για όλες τις απομακρυσμένες συνδέσεις σας στο AnyDesk για την προστασία των αρχείων κατά τη μεταφορά.
 • Επαλήθευση δικαιωμάτων: Πριν ξεκινήσετε τη μεταφορά αρχείων, επαληθεύστε ότι έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα στον απομακρυσμένο υπολογιστή για να αποθηκεύσετε τα αρχεία.

Βελτιστοποίηση της διαδικασίας

 • Οργάνωση αρχείων: Οργανώστε τα αρχεία σας σε φακέλους πριν τη μεταφορά για να βελτιώσετε την αποδοτικότητα και να αποφύγετε την ακαταστασία.
 • Έλεγχος μεγέθους αρχείων: Ελέγξτε το μέγεθος των αρχείων πριν τη μεταφορά για να διασφαλίσετε ότι υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος στον απομακρυσμένο υπολογιστή.

Αντιμετώπιση προβλημάτων στη μεταφορά αρχείων

Αποτυχία μεταφοράς αρχείων

Εάν η μεταφορά αρχείων αποτύχει, δοκιμάστε τα εξής:

 • Επαλήθευση σύνδεσης: Βεβαιωθείτε ότι τόσο ο τοπικός όσο και ο απομακρυσμένος υπολογιστής είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
 • Επανεκκίνηση συνεδρίας: Κλείστε και ξανανοίξτε την απομακρυσμένη συνεδρία για να επιλύσετε τυχόν προσωρινά προβλήματα σύνδεσης.

Αργή μεταφορά αρχείων

Εάν η μεταφορά αρχείων είναι αργή, εξετάστε τα εξής:

 • Έλεγχος εύρους ζώνης: Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπερβολικά το εύρος ζώνης.
 • Χρήση ενσύρματης σύνδεσης: Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε μια ενσύρματη σύνδεση αντί για Wi-Fi για καλύτερη ταχύτητα και σταθερότητα.

Συμπέρασμα

Η μεταφορά αρχείων με το AnyDesk είναι μια απλή και αποτελεσματική διαδικασία που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα της απομακρυσμένης εργασίας και υποστήριξης. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η μεταφορά αρχείων σας είναι γρήγορη, ασφαλής και χωρίς προβλήματα. Είτε χρησιμοποιείτε τη λειτουργία drag and drop, το File Transfer Mode ή το clipboard, το AnyDesk σας παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ανταλλάξετε αρχεία εύκολα και με ασφάλεια.