Το AnyDesk είναι ένα δημοφιλές λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται και να ελέγχουν υπολογιστές από απόσταση. Η εγκατάσταση του AnyDesk σε ένα Raspberry Pi μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για απομακρυσμένη διαχείριση και υποστήριξη. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βήματα για την εγκατάσταση του AnyDesk σε Raspberry Pi χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κώδικα.

Προαπαιτούμενα

Πριν ξεκινήσουμε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω:

 1. Raspberry Pi: Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα Raspberry Pi 3 ή νεότερο για καλύτερη απόδοση.
 2. Λειτουργικό Σύστημα: Raspberry Pi OS (πρώην Raspbian), το οποίο είναι βασισμένο σε Debian.
 3. Σύνδεση στο Διαδίκτυο: Για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το AnyDesk.
 4. Πρόσβαση με δικαιώματα διαχειριστή (sudo): Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να εγκαταστήσετε το λογισμικό.

Βήμα 1: Ενημέρωση του Συστήματος

Πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε νέο λογισμικό, είναι καλή πρακτική να ενημερώσετε το σύστημα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας και πακέτα.

 1. Ανοίξτε το τερματικό σας στο Raspberry Pi.
 2. Εκτελέστε τις εντολές για ενημέρωση και αναβάθμιση του συστήματος.

Βήμα 2: Κατεβάστε το AnyDesk

Για να εγκαταστήσετε το AnyDesk, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε το πακέτο εγκατάστασης από την επίσημη ιστοσελίδα του AnyDesk.

 1. Ανοίξτε τον προεπιλεγμένο φυλλομετρητή (browser) στο Raspberry Pi.
 2. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του AnyDesk.
 3. Αναζητήστε την έκδοση για Raspberry Pi και κατεβάστε το αντίστοιχο πακέτο .deb.

Βήμα 3: Εγκατάσταση του AnyDesk

Μετά τη λήψη του πακέτου, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε.

 1. Ανοίξτε το τερματικό σας.
 2. Εκτελέστε την εντολή για την εγκατάσταση του πακέτου .deb.

Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα με εξαρτήσεις (dependencies), ακολουθήστε τις οδηγίες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Βήμα 4: Εκκίνηση του AnyDesk

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να εκκινήσετε το AnyDesk.

 1. Μεταβείτε στο μενού εφαρμογών.
 2. Βρείτε το AnyDesk και κάντε κλικ για να το εκκινήσετε.
 3. Θα εμφανιστεί το κύριο παράθυρο του AnyDesk με ένα μοναδικό αναγνωριστικό (ID).

Βήμα 5: Χρήση του AnyDesk

Όταν εκκινήσετε το AnyDesk, θα σας δοθεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό (ID) το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο Raspberry Pi από έναν άλλο υπολογιστή.

Ορισμοί Σχετικοί με την Εγκατάσταση και Χρήση του AnyDesk

Raspberry Pi

Το Raspberry Pi είναι ένας μικρός και προσιτός υπολογιστής που έχει σχεδιαστεί για εκπαίδευση, έρευνα και χόμπι. Υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα λειτουργικών συστημάτων και είναι ιδανικός για διάφορες εφαρμογές, όπως η ανάπτυξη λογισμικού, η ρομποτική και η απομακρυσμένη πρόσβαση.

AnyDesk

Το AnyDesk είναι ένα λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται υπολογιστές από απόσταση. Παρέχει γρήγορη και ασφαλή σύνδεση, υποστηρίζοντας διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux και Raspberry Pi OS.

Πακέτο .deb

Τα πακέτα .deb είναι αρχεία πακέτων που χρησιμοποιούνται από τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Debian, όπως το Raspberry Pi OS. Περιέχουν τα απαραίτητα αρχεία και οδηγίες για την εγκατάσταση λογισμικού.

Εξαρτήσεις (Dependencies)

Οι εξαρτήσεις είναι πακέτα λογισμικού που απαιτούνται από άλλες εφαρμογές για να λειτουργήσουν σωστά. Κατά την εγκατάσταση ενός νέου λογισμικού, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον πακέτα για να ικανοποιήσετε αυτές τις εξαρτήσεις.

Με λίγα λόγια

Η εγκατάσταση του AnyDesk σε ένα Raspberry Pi είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που απαιτεί λίγα μόνο βήματα. Με το AnyDesk, μπορείτε να διαχειρίζεστε και να ελέγχετε το Raspberry Pi σας από απόσταση, διευκολύνοντας την απομακρυσμένη εργασία και την υποστήριξη.

Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφηκαν σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το AnyDesk στο Raspberry Pi σας, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του για απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση.