Το πρόβλημα της μη φόρτισης ενός laptop είναι αρκετά συνηθισμένο και μπορεί να προκύψει για διάφορους λόγους. Το γιατί δεν φορτίζει το laptop είναι ένα ερώτημα που πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν και προσπαθούν να βρουν λύσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις κύριες αιτίες και τις πιθανές λύσεις για το πρόβλημα της μη φόρτισης ενός laptop.

Κύριες αιτίες που δεν φορτίζει το laptop

 1. Προβλήματα με το τροφοδοτικό Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκαλούν την μη φόρτιση του laptop είναι το τροφοδοτικό. Αν το τροφοδοτικό είναι κατεστραμμένο ή έχει χαλασμένο καλώδιο, το laptop δεν θα μπορεί να φορτίσει. Ελέγξτε το τροφοδοτικό για φθορές ή δοκιμάστε το με ένα άλλο laptop για να δείτε αν λειτουργεί σωστά.
 2. Προβλήματα με την μπαταρία Οι μπαταρίες έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και με τον καιρό φθείρονται. Αν η μπαταρία του laptop σας είναι παλιά, μπορεί να μην μπορεί να φορτίσει πλέον. Ελέγξτε την υγεία της μπαταρίας μέσω των ρυθμίσεων του συστήματος ή με εξειδικευμένο λογισμικό.
 3. Προβλήματα με την θύρα φόρτισης Η θύρα φόρτισης του laptop μπορεί να είναι κατεστραμμένη ή να έχει συσσωρεύσει σκόνη και βρωμιά. Ελέγξτε τη θύρα για φυσικές φθορές και καθαρίστε την προσεκτικά με πεπιεσμένο αέρα ή μια μικρή βούρτσα.
 4. Προβλήματα λογισμικού Ορισμένες φορές, προβλήματα λογισμικού μπορεί να εμποδίσουν το laptop από το να φορτίζει σωστά. Οι ενημερώσεις λογισμικού ή τα προβλήματα με τα drivers της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα. Βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σας σύστημα είναι ενημερωμένο και ότι οι drivers είναι εγκατεστημένοι σωστά.
 5. Προβλήματα με τον φορτιστή Ο φορτιστής του laptop μπορεί επίσης να είναι η αιτία του προβλήματος. Ένας χαλασμένος φορτιστής δεν μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ισχύ για να φορτίσει το laptop. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο φορτιστή για να δείτε αν το πρόβλημα επιλύεται.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την μη φόρτιση του laptop

Τι πρέπει να κάνω αν το laptop μου δεν φορτίζει καθόλου; Αν το laptop δεν φορτίζει καθόλου, ελέγξτε πρώτα το τροφοδοτικό και τον φορτιστή για τυχόν φθορές. Αν αυτά φαίνονται εντάξει, ελέγξτε τη θύρα φόρτισης και την υγεία της μπαταρίας. Αν όλα τα παραπάνω είναι σε καλή κατάσταση, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία τεχνικό.

Μπορεί η θερμοκρασία να επηρεάσει την φόρτιση του laptop; Ναι, η υπερθέρμανση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φόρτιση του laptop. Αν το laptop υπερθερμαίνεται, οι μηχανισμοί ασφαλείας μπορεί να διακόψουν τη φόρτιση για να προστατεύσουν τα εξαρτήματα. Βεβαιωθείτε ότι το laptop έχει επαρκή ψύξη και καθαρίστε τυχόν συσσωρευμένη σκόνη από τις αεραγωγούς.

Προτεινόμενες λύσεις για το πρόβλημα της μη φόρτισης

 1. Έλεγχος και αντικατάσταση τροφοδοτικού Ελέγξτε το τροφοδοτικό και το καλώδιο για τυχόν φθορές. Δοκιμάστε το με άλλο laptop αν είναι δυνατόν. Αν το τροφοδοτικό είναι κατεστραμμένο, αντικαταστήστε το με ένα καινούριο.
 2. Αντικατάσταση μπαταρίας Αν η μπαταρία είναι παλιά και φθαρμένη, μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση. Αγοράστε μια νέα μπαταρία που είναι συμβατή με το μοντέλο του laptop σας και αντικαταστήστε την παλιά.
 3. Καθαρισμός θύρας φόρτισης Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα ή μια μικρή βούρτσα για να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης από σκόνη και βρωμιά. Βεβαιωθείτε ότι η θύρα είναι καθαρή και ότι ο φορτιστής συνδέεται σωστά.
 4. Ενημέρωση λογισμικού και drivers Βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σας σύστημα και οι drivers της μπαταρίας είναι ενημερωμένοι. Εγκαταστήστε τις τελευταίες ενημερώσεις και επανεκκινήστε το laptop για να δείτε αν το πρόβλημα επιλύεται.
 5. Χρήση άλλου φορτιστή Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο φορτιστή που είναι συμβατός με το laptop σας. Αν το laptop φορτίζει με τον νέο φορτιστή, τότε το πρόβλημα ήταν στον παλιό φορτιστή.

Τι να κάνετε αν το πρόβλημα συνεχίζεται

 1. Επικοινωνία με τον κατασκευαστή Αν το πρόβλημα συνεχίζεται, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του laptop για να λάβετε υποστήριξη. Μπορεί να υπάρχει κάποιο γνωστό ζήτημα με το μοντέλο του laptop σας που μπορεί να επιλυθεί μέσω ενημερώσεων ή επισκευών.
 2. Αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας Αν δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία τεχνικό. Ένας ειδικός μπορεί να διαγνώσει και να επισκευάσει το πρόβλημα με ακρίβεια.

Με λίγα λόγια

Η κατανόηση των λόγων για τους οποίους δεν φορτίζει το laptop σας και η λήψη των κατάλληλων μέτρων μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα γρήγορα και αποτελεσματικά. Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το laptop σας θα λειτουργεί σωστά και θα παραμένει πλήρως φορτισμένο