Για τον λόγο αυτό η χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας είναι απαραίτητη, καθώς θα επιτρέψει να γίνει η ομαλή και ασφαλής μεταφορά των αρχείων αυτών.

 

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε ορισμένα εργαλεία μεταφοράς αρχείων και συγκεκριμένα:

 

– MOVEit File Transfer

– WeTransfer

– MailBigFile

– Filemail

– MediaFire

 

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο εργαλείο.

Εργαλείο #1: MOVEit File Transfer

Το πρώτο εργαλείο της λίστας μας και ένα από τα καλύτερα για ασφαλή μεταφορά αρχείων είναι το MOVEit File Transfer.

 

Μάλιστα, το MOVEit είναι το #1 εργαλείο στη λίστα του G2, στη κατηγορία των λογισμικών μεταφοράς αρχείων, με βάση τα reviews και τις κριτικές των χρηστών ανάμεσα σε εκατοντάδες παρόμοια εργαλεία.

Αυτό που κάνει το MOVEit είναι να επιτρέπει την αυτόματη και ασφαλή μεταφορά αρχείων μεταξύ των χρηστών, είτε αυτοί είναι εντός ή εκτός του οργανισμού σας (πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες).

Επιπλέον, είναι δυνατή η πολυεπίπεδη προστασία η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια κατά τη μεταφορά αρχείων, διατηρώντας ευαίσθητα δεδομένα ασφαλή και αποτρέποντας τη παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τα παραπάνω είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μεγάλους οργανισμούς που διαχειρίζονται μεγάλο όγκο αρχείων και τα δεδομένα που έχουν είναι πολύτιμα.

Ένα καλό παράδειγμα μιας τέτοιας εταιρείας που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το MOVEit είναι η Cityzen Parking & Services.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν δικαιώματα σε κάθε χρήστη και για συγκεκριμένους φακέλους, τα αρχεία έγιναν encrypted, απενεργοποιήθηκε η πολλαπλή αποθήκευση του ίδιου αρχείου, καθώς και πολλά ακόμα.

Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως το MOVEit File Transfer είναι ένα από τα καλύτερα και πιο εύχρηστα εργαλεία για μεταφορά αρχείων.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητές του, καθώς και πώς να το ενσωματώσετε στην εταιρεία σας, μη διστάσετε να cloud και θα σας βοηθήσουμε βήμα-βήμα!

Εργαλείο #2: WeTransfer

Μια ακόμα πλατφόρμα που επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλων αρχείων είναι το WeTransfer.

 

Αν και είναι αρκετά δημοφιλές, έχει ορισμένους περιορισμούς καθώς – η δωρεάν έκδοση – επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων έως 2GB και τα απεσταλμένα αρχεία διαγράφονται μετά από μια εβδομάδα, αν ο παραλήπτης δεν τα έχει κάνει λήψη.

Βέβαια, πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη πλατφόρμα καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται άνοιγμα λογαριασμού. Ο χρήστης μπορεί να στείλει αρχεία βάζοντας απλά το email του παραλήπτη στο κατάλληλο πεδίο.

Στις εκδόσεις επί πληρωμή, το μέγεθος αυξάνεται στα 200GB ή ακόμα και στο απεριόριστο μέγεθος όσον αφορά το ακριβότερο πακέτο, κάνοντας το WeTransfer ένα από τα καλύτερα εργαλεία μεταφοράς αρχείων.

Εργαλείο #3: MailBigFile

Το MailBigFile επιτρέπει την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά αρχείων μεταξύ των χρηστών, προσφέροντας διάφορα ευέλικτα πακέτα.

 

Στην αρχική έκδοση μπορεί κανείς να στείλει μέχρι 2GB και έναν περιορισμένο αριθμό αρχείων, ενώ στην ακριβότερη έκδοση για επιχειρήσεις το όριο αυξάνεται στα 20GB.

Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα του custom branding, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να προσωποποιήσουν τη μεταφορά αρχείων προς συνεργάτες και πελάτες.

Αν και πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο, συνίσταται για μικρότερες επιχειρήσεις καθώς ο περιορισμός των 20GB δύνανται να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντες για πολλούς.

Ας περάσουμε στο επόμενο εργαλείο μεταφοράς αρχείων.

Εργαλείο #4: Filemail

Αναμφισβήτητα το Filemail μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όποιον επιθυμεί να κάνει μεταφορά μεγάλων αρχείων.

Αν και στο δωρεάν πλάνο υπάρχει ο περιορισμός στο μέγεθος των αρχείων (5GB), το Filemail προσφέρει πολλές δυνατότητες όπως:

 

– Custom subdomain

– Προστασία από malware

 

– Αυτόματη λήψη αρχείων

 

– Προστασία κωδικών πρόσβασης

 

– Backup αρχείων

 

Καθώς και διάφορες άλλες.

Άλλο ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να σταλούν αρχεία τόσο μέσω email, όσο μέσω ενός συνδέσμου, το οποίο προσφέρει αρκετή ευελιξία.

Πέρα των περιορισμό στο μέγεθος των αρχείων και το περιθώριο λήψης, το Filemail μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

 

 

Εργαλείο #5: MediaFire

Το πέμπτο και τελευταίο εργαλείο μεταφοράς αρχείων της λίστας μας είναι το MediaFire.

 

Αυτό που κάνει είναι να επιτρέπει την αποθήκευση και μεταφορά αρχείων, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των χρηστών σε ένα κοινό αρχείο.

Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για ένα cloud storage service που υποστηρίζει έως και 4GB για κάθε αρχείο. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή των one-time links τα οποία είναι ιδανικά για ασφαλή μεταφορά αρχείων μέσω συνδέσμων.

Αν και πρόκειται για μια απλή πλατφόρμα, θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε ιδιώτες ή μικρές ομάδες που θέλουν να αποθηκεύσουν ή να στείλουν κάτι μεταξού τους, ή σε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη.

Αυτά ήταν λοιπόν τα καλύτερα εργαλεία μεταφοράς αρχείων. Μπορούμε να συνοψίσουμε.

 

Με Λίγα Λόγια

Είδαμε λοιπόν ποια είναι τα 5 καλύτερα εργαλεία μεταφοράς αρχείων, καθώς και τι δυνατότητες προσφέρουν.

Αναμφισβήτητα το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητική του, η τελική σας απόφαση όμως έγκειται στις ανάγκες που έχετε.

Σε γενικές γραμμές, το MOVEit File Transfer μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μεταφοράς αρχείων για έναν οργανισμό, προσφέροντας μια πληθώρα πλεονεκτημάτων.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το εργαλείο αυτό και πώς μπορεί να το ενσωματώσετε στην εταιρεία σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε σε επαφή άμεσα!