Γιατί αυτοματοποίηση;

Η απάντηση φαίνεται προφανής – αυτοματοποιούμε για να εξοικονομήσουμε κόστος, σωστά; Ναι, ο αυτοματισμός εξοικονομεί χρήματα ελαχιστοποιώντας τις ώρες που αφιερώνουν οι εργαζόμενοι σε επαναλαμβανόμενες εργασίες. Αλλά με την αυτοματοποίηση, μπορείτε να επιτύχετε πολλά περισσότερα, όπως:

Να μειώσετε τα ανθρώπινα λάθη.

Τα scripts μπορούν να χειριστούν σύνθετες εργασίες με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, μειώνοντας την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, καθώς είναι λογικό ένας εξαντλημένος τεχνικός να κάνει ένα λάθος ή μια απροσεξία και να προκαλέσει άθελά του πρόβλημα.

Να επεκτείνετε τις δυνατότητες της πλατφόρμας RMM σας. 

Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε ένα “add-to” για να χειριστείτε ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες παρακολούθησης για νέους τύπους συσκευών ή για να χειριστείτε τις nuances παλαιών συστημάτων.

 

Να λάβετε πληροφορίες πιο γρήγορα.

Ο αυτοματισμός μπορεί να εξορύξει δεδομένα από συστήματα και δίκτυα, παρέχοντας στους τεχνικούς γρήγορες διαγνωστικές πληροφορίες και στα στελέχη ισχυρά δεδομένα αναφοράς, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούν έναν υπάλληλο με πάρα πολλές λεπτομέρειες.

Να απελευθερώσετε εργαζόμενους.

Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει επαναλαμβανόμενες βαρετές εργασίες όλη την ημέρα. Ο αυτοματισμός μπορεί να αφαιρέσει μέρος της αγγαρείας που υπάρχει σε κάθε δουλειά, επιτρέποντάς στους εργαζομένους να εργάζονται σε πιο δύσκολα tasks που απαιτούν ανθρώπινη αλληλεπίδραση και να τις βελτιώνουν, κάνοντας την εργασία πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

• Να δημιουργήσετε χώρο για απρόοπτα περιστατικά.

Τι πιο σύνηθες από πελάτες που καλούν με πρόβλημα στο δίκτυό τους και πρέπει να καλέσετε την ομάδα να αφιερώσει ώρες για να ανακαλύψει τη αιτία του προβλήματος. Η αυτοματοποίηση σας επιτρέπει να αισθάνεστε σίγουροι ότι έχετε καλύψει άλλα tasks, όπως patching, backup, και τακτική συντήρηση.

Να απαντάτε σε issues πιο γρήγορα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε εργασίες αυτοματισμού ώστε να πραγματοποιούνται με βάση ένα συγκεκριμένο trigger ενεργοποίησης, όπως μια συσκευή που υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο. Για παράδειγμα, εάν μια υπηρεσία αποτύχει, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε το RMM σας ώστε είτε να επαναφέρει αυτόματα την υπηρεσία είτε ακόμη και να εκτελέσει ένα σενάριο που έχει οριστεί από το sysadmin ως απόκριση. Δεν χρειάζεται καν να είναι μια πλήρης επιδιόρθωση – υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα να έχετε απλώς ένα σενάριο αυτοματισμού που σας παρέχει περισσότερες πληροφορίες για ένα ζήτημα ελέγχοντας πρώτα συγκεκριμένα προβλήματα ή αποκλείοντας πιθανά προβλήματα. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και τους δίνει στους τεχνικούς μια βάση στην οποία στηριχτούν για να λύσουν το πρόβλημα.

 

Οι πελάτες απαιτούν υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών. Θέλουν να επιδιορθωθούν γρήγορα τα προβλήματα τους, επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρό κόστος όταν υπάρχει χρόνος διακοπής λειτουργίας στον ιστότοπό τους. Ένα καλά αυτοματοποιημένο MSP μπορεί να φανεί πολύτιμο σε αυτή την περίπτωση. Ας υποθέσουμε ότι ένας πελάτης ανοίγει ένα ticket σχετικά με έναν διακομιστή που λειτουργεί αργά και επηρεάζει ένα κρίσιμο business software. Χωρίς αυτοματισμό ή απομακρυσμένη παρακολούθηση, μάλλον θα χρειαστεί να στείλετε έναν τεχνικό αυτοπροσώπως για να εκτελέσετε ελέγχους. Ο αυτοματισμός μπορεί να το χειριστεί αυτό για εσάς πριν φτάσει κάποιος στο χώρο.

 

Τι αξίζει να αυτοματοποιηθεί;

Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στην αυτοματοποίηση. Από την εξοικονόμηση κόστους και τις εκτεταμένες προσφορές υπηρεσιών έως τη διευκόλυνση της ζωής της ομάδας σας, η αυτοματοποίηση μπορεί να φανεί πολύτιμος βοηθός σε μια μικρο-μεσαία επιχείρηση. Τι πρέπει, λοιπόν, να αυτοματοποιήσετε; Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτοματισμού που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ορισμένα tasks θα είναι ενσωματωμένα στα features του RMM εργαλείου σας και απλά θα πρέπει να ρυθμίσετε σωστά τις λειτουργίες του για τις ανάγκες σας.

 

Λίγα λόγια για το RMM scripting

Για ορισμένες λύσεις, θα χρειαστείτε εκτεταμένες γνώσεις scripting. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να μάθετε μια νέα, proprietary γλώσσα. Ωστόσο, δεν απαιτείται παντού να είστε guru του scripting. Το N-able™ N-central® δεν απαιτεί από εσάς να μάθετε μια νέα γλώσσα σεναρίου. Μπορείτε να ανεβάσετε τα δικά σας σενάρια PowerShell ή να κατεβάσετε προκατασκευασμένα σενάρια από το βιβλίο μαγειρικής αυτοματισμού μας. Επιπλέον, συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας αυτοματισμού μεταφοράς και απόθεσης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε πλήρεις ροές εργασίας αυτοματισμού χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα.

 

Πιθανά tasks για αυτοματοποίηση

1. Νέες συσκευές.

Εάν το RMM σας δεν το κάνει ήδη, η σύνταξη ενός σεναρίου για τη λήψη νέων σημάτων στο Wi-Fi της εταιρείας σας είναι ζωτικής σημασίας. Μόλις ανακαλύψετε μια νέα συσκευή, μπορείτε να αποφασίσετε ποιός είναι ο τρόπος για να τη χειριστείτε καλύτερα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να δείτε αν υπάρχουν μη προστατευμένα μηχανήματα που δεν παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή.

 

2. Patch Management.

Αυτοματοποιήστε και προγραμματίστε όσο μπορείτε την επιδιόρθωση των συστημάτων σας. Αυτό περιλαμβάνει έλεγχο για μη ενημερωμένα συστήματα, λήψη ενημερώσεων κώδικα κατά τη διάρκεια εκτός ωρών λειτουργίας, άμεση εφαρμογή ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας προτεραιότητας κ.λπ.

 

3. Ενσωμάτωση.

Αν και αυτή είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία, θα πρέπει να χαρτογραφήστε τη διαδικασία σας και οτιδήποτε επαναλαμβανόμενο και σκεφτείτε να αυτοματοποιήσετε. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει διαμόρφωση διακομιστών ή σταθμών εργασίας, δημιουργία λογαριασμών χρηστών, διάθεση πρακτόρων RMM, ανάπτυξη σημαντικού λογισμικού όπως ανίχνευση και απόκριση τελικού σημείου ή προστασία email, έλεγχος για μηχανήματα που εκτελούν απαρχιωμένο λογισμικό ή μη επιδιορθωμένα λειτουργικά συστήματα ή διασφάλιση ότι όλες οι απαιτούμενες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες στο η τελική μηχανή.

 

4. Υπερβολικά δικαιώματα χρήστη.

Για παράδειγμα, ένας νέος υπάλληλος που εργάστηκε ως executive assistant μπορεί να καταλήξει με πρόσβαση σε κρίσιμα συστήματα στα οποία πολύ απλά δεν χρειάζεται να έχει πρόσβαση. Η ρύθμιση μιας δέσμης ενεργειών για σάρωση για προνόμια σε κοινά συστήματα ταυτότητας, όπως το Active Directory, μπορεί να σας δώσει τη λύση από νωρίς, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να διορθώνετε ορισμένα από τα ζητήματα.

 

5. Offboarding εργαζομένων.

Ακριβώς όπως η ενσωμάτωση, περιμένετε κάποιο τζίρο. Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο κάποιος αποχωρεί, δεν μπορείτε να τον αφήσετε να φύγει με πρόσβαση στα συστήματά σας. Προσπαθήστε να γράψετε ένα σενάριο για να απενεργοποιήσετε τα βασικά—πρόσβαση σε συστήματα επικοινωνίας της εταιρείας όπως email, OneDrive, οικονομικά αρχεία ή οτιδήποτε μπορεί να αποδειχθεί δυνητικά επιζήμιο για την εταιρεία. Μπορεί ακόμα να χρειαστεί να κοιτάξετε τις πληροφορίες κάθε μεμονωμένου υπαλλήλου μετά την αποχώρησή τους και να ελέγξετε ξανά τις πληροφορίες, αλλά η αυτοματοποίηση που γράφετε εκ των προτέρων μπορεί πραγματικά να αφαιρέσει μεγάλο μέρος της πρώιμης διαδικασίας.

 

6. Απόκριση σε ειδοποιήσεις.

Όταν προκύψει μια ειδοποίηση, μπορείτε να ζητήσετε από τη λύση RMM να δημιουργήσει ένα εισιτήριο στο PSA ή στο γραφείο βοήθειας, εάν γράψετε ένα σενάριο ή έχετε μια υπάρχουσα ενοποίηση μεταξύ των δύο (όπως μεταξύ N-able N-central και N-able MSP Manager). Επιπλέον, μπορείτε πάντα να γίνετε πιο αναλυτικοί ταξινομώντας ορισμένες ειδοποιήσεις με βάση ένα σύνολο κριτηρίων—επίπεδο προτεραιότητας, πιθανά συστήματα που επηρεάζονται ή πελάτες που επηρεάζονται—και να δρομολογήσετε σωστά το εισιτήριο για διαλογή. Επιπλέον, εάν έχετε μια προβλέψιμη ειδοποίηση, δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα σενάριο για να αντιμετωπίσετε αυτήν την ειδοποίηση με τρόπο, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για τη συγκέντρωση πρόσθετων διαγνωστικών κριτηρίων.

 

7. Βασικές εργασίες συντήρησης.

Οι εργασίες συντήρησης ρουτίνας είναι ώριμες για αυτοματοποίηση. Τα σενάρια μπορούν να σας επιτρέψουν να ανασυγκροτήσετε συχνά τον σκληρό δίσκο, να αφαιρέσετε προσωρινά αρχεία ή να επισημάνετε αρχεία σε συγκεκριμένο μέγεθος σε διαχειριστές που θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο στο δίσκο.

 

8. Αφαίρεση εφαρμογής.

Μια καλή πρακτική ασφάλειας περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας λίστας άδειας ή αποκλεισμού εφαρμογής. (Στην πραγματικότητα, πολλές λειτουργίες ασφαλείας χρειάζονται κάποιο επίπεδο αυτοματισμού.) Η σύνταξη ενός σεναρίου —ή ίσως η χρήση ενός από το Βιβλίο Μαγειρικής Αυτοματοποίησης και η τροποποίηση του για τους σκοπούς σας— σάς επιτρέπει να αποτρέψετε τους χρήστες από την εγκατάσταση μη επιτρεπόμενων εφαρμογών που θα μπορούσαν είτε να δημιουργήσουν ζητήματα ασφάλειας είτε να βλάψουν απόδοση δικτύου ή συστήματος. Αυτή η λίστα σίγουρα δεν είναι εξαντλητική. Θα βρεις το δικό σου. Και αν έχετε την ευκαιρία, ίσως αποφασίσετε να μοιραστείτε μερικά σενάρια με την ευρύτερη κοινότητα N-able.

 

Παρακίνηση της ομάδας σας να εργαστεί στον αυτοματισμό

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους καλύτερους τρόπους να παρακινήσετε την ομάδα σας να αγκαλιάσει τις νέες δυνατότητες που της δίνει ο αυτοματισμός εδώ!

 

Μάθετε περισσότερα για τον αυτοματισμό

Μπορείτε πάντα να ορίσετε τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας για να μάθετε περισσότερα. Εάν έχετε κάτι που θέλετε να αυτοματοποιήσετε, η ομάδα της Orthology μπορεί να βοηθήσει. Επιπλέον, δεν χρειάζεται πάντα να γράφετε τα σενάρια σας από την αρχή.

 

Το N-able N-central περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας αυτοματισμού μεταφοράς και απόθεσης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε πλήρεις ροές εργασίας αυτοματισμού χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ούτε μία γραμμή κώδικα. Επομένως, εάν θέλετε να ανεβάσετε τα δικά σας σενάρια ή θέλετε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τον δρόμο σας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, N-central μπορώ να βοηθήσω.

 

N-able N-central: Κατασκευασμένο για αυτοματισμό

Οι εταιρείες που υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες automation μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και να επιταχύνουν τις διαδικασίες της επιχείρησή τους, δίνοντάς τους ένα απίστευτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το N-central κατασκευάστηκε για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πολύπλοκα δίκτυα. Και με τις δυνατότητες αυτοματισμού, είναι επίσης κατασκευασμένο για να σας βοηθά να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας όπως χρειάζεστε.

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.orthology.gr/el/products-list/83.html?view=products&utm_medium=partner&utm_source=orthology&utm_campaign=multi-glbl-lt-dgf-orthology-all-2020-05-11