Το TeamViewer είναι ένα ισχυρό εργαλείο που επιτρέπει την απομακρυσμένη υποστήριξη και διαχείριση υπολογιστών και άλλων συσκευών από απόσταση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επιχειρήσεις που χρειάζονται απομακρυσμένη υποστήριξη IT, συντήρηση συστημάτων και απομακρυσμένη συνεργασία. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιείτε τις βασικές λειτουργίες του TeamViewer για απομακρυσμένη υποστήριξη και διαχείριση, καθώς και πώς να αξιοποιείτε τις προηγμένες δυνατότητές του.

Βασικές Λειτουργίες Απομακρυσμένου Ελέγχου και Υποστήριξης

Σύνδεση σε Απομακρυσμένο Υπολογιστή

 1. Εκκίνηση του TeamViewer: Ανοίξτε το TeamViewer στον υπολογιστή σας. Στην κύρια οθόνη, θα δείτε το ID και τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας.
 2. Σύνδεση με Απομακρυσμένη Συσκευή: Για να συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, θα χρειαστείτε το TeamViewer ID και τον κωδικό πρόσβασης της απομακρυσμένης συσκευής. Ζητήστε από τον χρήστη της απομακρυσμένης συσκευής να σας δώσει αυτές τις πληροφορίες.
 3. Εισαγωγή του TeamViewer ID: Στην καρτέλα “Remote Control” του TeamViewer, εισάγετε το TeamViewer ID της απομακρυσμένης συσκευής στο πεδίο “Partner ID” και κάντε κλικ στο “Connect”.
 4. Εισαγωγή Κωδικού Πρόσβασης: Θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης της απομακρυσμένης συσκευής. Εισάγετε τον κωδικό και κάντε κλικ στο “Log On”. Τώρα είστε συνδεδεμένοι με την απομακρυσμένη συσκευή και μπορείτε να την ελέγξετε.

Μεταφορά Αρχείων

 1. Εκκίνηση της μεταφοράς αρχείων: Μετά τη σύνδεση με την απομακρυσμένη συσκευή, κάντε κλικ στο εικονίδιο “File Transfer” στο παράθυρο ελέγχου. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο μεταφοράς αρχείων.
 2. Πλοήγηση στους φακέλους: Χρησιμοποιήστε το παράθυρο μεταφοράς αρχείων για να πλοηγηθείτε στους φακέλους τόσο της τοπικής όσο και της απομακρυσμένης συσκευής.
 3. Μεταφορά αρχείων: Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε και κάντε κλικ στο “Send” για να τα μεταφέρετε στην απομακρυσμένη συσκευή ή στο “Receive” για να τα κατεβάσετε στον τοπικό υπολογιστή σας.

Διαμοιρασμός Οθόνης

 1. Έναρξη διαμοιρασμού οθόνης: Κατά τη διάρκεια μιας απομακρυσμένης συνεδρίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο “Share Screen” για να μοιραστείτε την οθόνη σας με την απομακρυσμένη συσκευή.
 2. Ρυθμίσεις διαμοιρασμού: Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού οθόνης, όπως την ανάλυση και την ποιότητα, μέσω των ρυθμίσεων του TeamViewer. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης κατά τη διάρκεια των συνεδριών απομακρυσμένης υποστήριξης.

Διαχείριση Πολλαπλών Απομακρυσμένων Συσκευών

Προσθήκη Συσκευών στη Λίστα Υπολογιστών και Επαφών

 1. Άνοιγμα της Λίστας Υπολογιστών και Επαφών: Στην κύρια οθόνη του TeamViewer, κάντε κλικ στην καρτέλα “Computers & Contacts”. Αυτή η λίστα σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις συσκευές και τις επαφές σας.
 2. Προσθήκη νέας συσκευής: Κάντε κλικ στο “Add computer” και εισάγετε το TeamViewer ID και το όνομα της συσκευής που θέλετε να προσθέσετε. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε μια περιγραφή και να επιλέξετε μια ομάδα για καλύτερη οργάνωση.
 3. Διαχείριση συσκευών: Μπορείτε να οργανώσετε τις συσκευές σας σε ομάδες, να προσθέσετε ετικέτες και να δημιουργήσετε σημειώσεις για κάθε συσκευή. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση και διαχείριση πολλαπλών απομακρυσμένων συσκευών.

Χρήση της Λειτουργίας “Wake-on-LAN”

 1. Ενεργοποίηση του Wake-on-LAN: Για να ενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη ενεργοποίηση υπολογιστών μέσω της λειτουργίας Wake-on-LAN, πρέπει πρώτα να διασφαλίσετε ότι η δυνατότητα αυτή είναι ενεργοποιημένη στο BIOS/UEFI του υπολογιστή και στην κάρτα δικτύου.
 2. Ρυθμίσεις Wake-on-LAN στο TeamViewer: Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του TeamViewer και επιλέξτε την καρτέλα “General”. Κάντε κλικ στο “Wake-on-LAN” και προσθέστε τις συσκευές που θέλετε να ενεργοποιείτε απομακρυσμένα.
 3. Απομακρυσμένη ενεργοποίηση: Από τη λίστα υπολογιστών και επαφών, κάντε δεξί κλικ στην απομακρυσμένη συσκευή που θέλετε να ενεργοποιήσετε και επιλέξτε “Wake up”. Η συσκευή θα ενεργοποιηθεί αν είναι διαμορφωμένη σωστά.

Αντιμετώπιση Κοινών Προβλημάτων

Σύνδεση και Απόκριση

 1. Προβλήματα σύνδεσης: Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης με μια απομακρυσμένη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Ελέγξτε την κατάσταση του TeamViewer στους υπολογιστές και επιβεβαιώστε ότι δεν υπάρχουν firewall ή άλλοι περιορισμοί που εμποδίζουν τη σύνδεση.
 2. Καθυστερήσεις και αργή απόκριση: Εάν η απόκριση είναι αργή κατά τη διάρκεια μιας απομακρυσμένης συνεδρίας, μειώστε την ανάλυση και την ποιότητα της σύνδεσης μέσω των ρυθμίσεων του TeamViewer. Κλείστε τυχόν περιττές εφαρμογές και διαδικασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και στις δύο συσκευές.

Ενημερώσεις και Συμβατότητα

 1. Ενημέρωση του TeamViewer: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του TeamViewer και στις δύο συσκευές. Οι ενημερώσεις μπορεί να διορθώνουν προβλήματα και να βελτιώνουν την απόδοση και τη σταθερότητα του προγράμματος.
 2. Συμβατότητα: Ελέγξτε τη συμβατότητα των λειτουργικών συστημάτων των συσκευών με την έκδοση του TeamViewer που χρησιμοποιείτε. Σε περίπτωση ασυμβατότητας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια παλαιότερη έκδοση του TeamViewer που είναι συμβατή με τις συσκευές σας.

Χρήση Προηγμένων Λειτουργιών

Διαχείριση Πολιτικών Ομάδας

 1. Δημιουργία πολιτικών ομάδας: Στην κεντρική διαχείριση του TeamViewer, μπορείτε να δημιουργήσετε πολιτικές ομάδας για να επιβάλλετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις στους χρήστες και τις συσκευές της εταιρείας σας. Αυτό σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε κεντρικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας και τις προτιμήσεις χρήσης.
 2. Εφαρμογή πολιτικών ομάδας: Αφού δημιουργήσετε τις πολιτικές ομάδας, μπορείτε να τις εφαρμόσετε στις συσκευές και τους χρήστες μέσω της κονσόλας διαχείρισης του TeamViewer. Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αυτόματα και θα διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τις πολιτικές της εταιρείας.

Καταγραφή και Αναφορές

 1. Καταγραφή συνεδριών: Το TeamViewer επιτρέπει την καταγραφή των απομακρυσμένων συνεδριών για λόγους ασφαλείας και αναφορών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την καταγραφή μέσω των ρυθμίσεων και να αποθηκεύσετε τα αρχεία καταγραφής στον υπολογιστή σας.
 2. Δημιουργία αναφορών: Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες αναφορών του TeamViewer για να παρακολουθείτε τη χρήση, την απόδοση και τις δραστηριότητες των απομακρυσμένων συνεδριών. Οι αναφορές αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα και να βελτιώσετε τις διαδικασίες υποστήριξης.

Με λίγα λόγια 

Η απομακρυσμένη υποστήριξη και διαχείριση μέσω του TeamViewer προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για επιχειρήσεις και επαγγελματίες IT. Ακολουθώντας τα βήματα αυτού του οδηγού, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες του TeamViewer για απομακρυσμένη υποστήριξη, μεταφορά αρχείων, διαμοιρασμό οθόνης και διαχείριση πολλαπλών συσκευών. Με τις προηγμένες λειτουργίες του, το TeamViewer σας επιτρέπει να βελτιώσετε την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της υποστήριξης IT στην εταιρεία σας.