Το AnyDesk είναι ένα ευέλικτο και ισχυρό εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις και ιδιώτες για την παροχή απομακρυσμένης υποστήριξης και διαχείρισης υπολογιστών. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης και βασικής διαμόρφωσης του AnyDesk σε διάφορα λειτουργικά συστήματα, καθώς και στις πρώτες ρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε αποδοτικά.

Εγκατάσταση του AnyDesk

Εγκατάσταση σε Windows

 1. Κατεβάστε το AnyDesk:
  • Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του AnyDesk (https://www.anydesk.com) και κατεβάστε την τελευταία έκδοση για Windows. Το αρχείο εγκατάστασης θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας.
 2. Εκτέλεση του αρχείου εγκατάστασης:
  • Ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης που κατεβάσατε (συνήθως ονομάζεται AnyDesk.exe) και εκτελέστε το. Ο οδηγός εγκατάστασης θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.
 3. Επιλογή εγκατάστασης:
  • Επιλέξτε “Install AnyDesk” για να εγκαταστήσετε το AnyDesk στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε “Run AnyDesk” για να τρέξετε το πρόγραμμα χωρίς να το εγκαταστήσετε, αν και αυτό περιορίζει ορισμένες δυνατότητες.
 4. Ολοκλήρωση εγκατάστασης:
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του οδηγού εγκατάστασης και κάντε κλικ στο “Finish” για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας για γρήγορη πρόσβαση.

Εγκατάσταση σε macOS

 1. Κατεβάστε το AnyDesk:
  • Μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του AnyDesk και κατεβάστε την έκδοση για macOS. Το αρχείο εγκατάστασης συνήθως ονομάζεται AnyDesk.dmg.
 2. Εκτέλεση του αρχείου εγκατάστασης:
  • Ανοίξτε το αρχείο AnyDesk.dmg και σύρετε το εικονίδιο του AnyDesk στον φάκελο “Applications”.
 3. Εκκίνηση του AnyDesk:
  • Ανοίξτε το φάκελο “Applications” και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του AnyDesk για να το ξεκινήσετε.
 4. Διαμόρφωση πρόσβασης:
  • Για να επιτρέψετε την απομακρυσμένη πρόσβαση, θα πρέπει να παραχωρήσετε τα απαραίτητα δικαιώματα στο AnyDesk μέσω των Ρυθμίσεων Ασφάλειας και Απορρήτου (Security & Privacy settings). Μεταβείτε στις “Προτιμήσεις Συστήματος” (System Preferences), επιλέξτε “Ασφάλεια και Απόρρητο” (Security & Privacy) και δώστε τις απαραίτητες άδειες στο AnyDesk.

Εγκατάσταση σε Linux

 1. Κατεβάστε το AnyDesk:
  • Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του AnyDesk και κατεβάστε την έκδοση για Linux. Το αρχείο συνήθως έχει κατάληξη .deb για διανομές βασισμένες σε Debian (όπως το Ubuntu) ή .rpm για διανομές βασισμένες σε Red Hat.
 2. Εκτέλεση του αρχείου εγκατάστασης:
  • Ανοίξτε ένα τερματικό και εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές για διανομές βασισμένες σε Debian:

sudo dpkg -i anydesk_amd64.deb

sudo apt-get install -f

Για διανομές βασισμένες σε Red Hat, χρησιμοποιήστε:
sudo rpm -i anydesk-*.rpm

 1. Εκκίνηση του AnyDesk:
  • Πληκτρολογήστε anydesk στο τερματικό για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Αν είναι η πρώτη φορά που το τρέχετε, μπορεί να χρειαστεί να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης.

Δημιουργία Λογαριασμού AnyDesk

 1. Εκκίνηση του AnyDesk:
  • Ανοίξτε το AnyDesk στον υπολογιστή σας. Στην κύρια οθόνη, θα δείτε το AnyDesk ID της συσκευής σας, το οποίο χρειάζεται για απομακρυσμένες συνδέσεις.
 2. Δημιουργία λογαριασμού:
  • Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό AnyDesk, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του AnyDesk και εγγραφείτε με το email σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες για την επιβεβαίωση του λογαριασμού σας.
 3. Σύνδεση λογαριασμού:
  • Συνδεθείτε στο AnyDesk με τα διαπιστευτήριά σας. Ο λογαριασμός σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις συσκευές και τις επαφές σας, καθώς και να αξιοποιείτε επιπλέον λειτουργίες του AnyDesk.

Βασικές Ρυθμίσεις και Προσαρμογή Παραμέτρων

Διαμόρφωση Προφίλ

 1. Πρόσβαση στις ρυθμίσεις προφίλ:
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του AnyDesk και επιλέξτε “Settings”.
 2. Προσαρμογή ρυθμίσεων:
  • Προσθέστε προσωπικές πληροφορίες όπως το όνομά σας και την εταιρεία σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τη χρήση του AnyDesk, όπως τη γλώσσα και τις ειδοποιήσεις.

Ρυθμίσεις Ασφαλείας

 1. Ρυθμίσεις ασφαλείας:
  • Μεταβείτε στην καρτέλα “Security” στις ρυθμίσεις του AnyDesk. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις παραμέτρους ασφαλείας του λογαριασμού σας.
 2. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης:
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από εδώ. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
 3. Διπλή ταυτοποίηση (2FA):
  • Ενεργοποιήστε τη διπλή ταυτοποίηση για επιπλέον ασφάλεια. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδέσετε την εφαρμογή αυθεντικοποίησης της επιλογής σας.

Διαχείριση Επαφών και Συνδέσεων

Προσθήκη Νέων Επαφών

 1. Προσθήκη επαφών:
  • Στην καρτέλα “Contacts” του AnyDesk, επιλέξτε “Add Contact”. Εισάγετε το AnyDesk ID και το όνομα της επαφής.
 2. Οργάνωση επαφών:
  • Μπορείτε να οργανώσετε τις επαφές σας σε ομάδες για εύκολη διαχείριση και γρήγορη πρόσβαση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες για διαφορετικά τμήματα της εταιρείας σας ή για διαφορετικούς τύπους πελατών.

Χρήση Ταυτοποίησης Διπλής Ταυτότητας (2FA)

 1. Ενεργοποίηση 2FA:
  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας του AnyDesk και ενεργοποιήστε τη διπλή ταυτοποίηση.
 2. Σύνδεση εφαρμογής αυθεντικοποίησης:
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδέσετε μια εφαρμογή αυθεντικοποίησης (όπως Google Authenticator ή Authy). Σκανάρετε τον QR κωδικό και εισάγετε τον κωδικό που παράγει η εφαρμογή για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
 3. Επαλήθευση ταυτοποίησης:
  • Κάθε φορά που θα συνδέεστε στο AnyDesk, θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό που παράγει η εφαρμογή αυθεντικοποίησης, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Προσαρμογή της Εμφάνισης

Θέμα Εμφάνισης

 1. Επιλογή θέματος εμφάνισης:
  • Στις ρυθμίσεις του AnyDesk, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά θέματα εμφάνισης, όπως το dark mode και το light mode. Το dark mode είναι ιδανικό για εργασία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μπορεί να μειώσει την κούραση των ματιών.
 2. Προσαρμογή διεπαφής χρήστη:
  • Ρυθμίστε την εμφάνιση των εικονιδίων, των παραθύρων και των μενού ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή του μεγέθους των γραμματοσειρών, των χρωμάτων και των διατάξεων των παραθύρων.

Με λίγα λόγια

Η εγκατάσταση και βασική διαμόρφωση του AnyDesk είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία που σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες του εργαλείου. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε το AnyDesk σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και παραμέτρων σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Με το AnyDesk, η απομακρυσμένη υποστήριξη και η συνεργασία γίνονται πιο εύκολες και αποδοτικές από ποτέ.