Το TeamViewer είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης και υποστήριξης, που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου υπολογιστών και η ευκολία χρήσης το καθιστούν αναντικατάστατο εργαλείο για IT επαγγελματίες και τεχνικούς υποστήριξης. Σε αυτόν τον οδηγό, θα καλύψουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία εγκατάστασης και βασικής διαμόρφωσης του TeamViewer σε Windows, macOS και Linux.

Εγκατάσταση του TeamViewer

Εγκατάσταση σε Windows

Η εγκατάσταση του TeamViewer σε Windows είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα μόνο βήματα.

 1. Κατεβάστε το TeamViewer: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του TeamViewer (https://www.teamviewer.com) και κάντε κλικ στο κουμπί “Download” για να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση για Windows. Αποθηκεύστε το αρχείο στον υπολογιστή σας.
 2. Εκτέλεση του αρχείου εγκατάστασης: Ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης που κατεβάσατε (συνήθως ονομάζεται TeamViewer_Setup.exe) και επιλέξτε “Run” αν εμφανιστεί προειδοποίηση ασφαλείας. Θα ανοίξει ο οδηγός εγκατάστασης του TeamViewer.
 3. Επιλογή τύπου εγκατάστασης: Στον οδηγό εγκατάστασης, επιλέξτε “Basic installation” και επιβεβαιώστε ότι η επιλογή “Personal / Non-commercial use” είναι επιλεγμένη, αν χρησιμοποιείτε το TeamViewer για προσωπική χρήση. Αν το χρησιμοποιείτε για επαγγελματικούς σκοπούς, επιλέξτε την αντίστοιχη επιλογή.
 4. Ολοκλήρωση εγκατάστασης: Ακολουθήστε τις οδηγίες του οδηγού εγκατάστασης και πατήστε “Finish” για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το TeamViewer θα ξεκινήσει αυτόματα μετά την εγκατάσταση.

Εγκατάσταση σε macOS

Η διαδικασία εγκατάστασης του TeamViewer σε macOS διαφέρει λίγο από αυτή των Windows, αλλά παραμένει απλή.

 1. Κατεβάστε το TeamViewer: Μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του TeamViewer και κατεβάστε την έκδοση για macOS. Το αρχείο εγκατάστασης συνήθως ονομάζεται TeamViewer.dmg.
 2. Εκτέλεση του αρχείου εγκατάστασης: Ανοίξτε το αρχείο TeamViewer.dmg και σύρετε το εικονίδιο του TeamViewer στον φάκελο “Applications”.
 3. Εκκίνηση του TeamViewer: Ανοίξτε το φάκελο “Applications” και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του TeamViewer για να το ξεκινήσετε.
 4. Διαμόρφωση πρόσβασης: Για να επιτρέψετε την απομακρυσμένη πρόσβαση, πρέπει να παραχωρήσετε τα απαραίτητα δικαιώματα στο TeamViewer μέσω των Ρυθμίσεων Ασφάλειας και Απορρήτου (Security & Privacy settings). Μεταβείτε στις “Προτιμήσεις Συστήματος” (System Preferences), επιλέξτε “Ασφάλεια και Απόρρητο” (Security & Privacy) και δώστε τις απαραίτητες άδειες στο TeamViewer.

Εγκατάσταση σε Linux

Η εγκατάσταση του TeamViewer σε Linux μπορεί να γίνει μέσω του τερματικού και των διαχειριστών πακέτων. Ακολουθούν τα βήματα για διανομές βασισμένες σε Debian (όπως το Ubuntu):

 1. Κατεβάστε το TeamViewer: Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του TeamViewer και κατεβάστε την έκδοση για Linux. Το αρχείο συνήθως έχει κατάληξη .deb.
 2. Εκτέλεση του αρχείου εγκατάστασης: Ανοίξτε ένα τερματικό και εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές:

sudo dpkg -i teamviewer_amd64.deb

sudo apt-get install -f

Η πρώτη εντολή εγκαθιστά το πακέτο και η δεύτερη επιλύει τυχόν εξαρτήσεις που μπορεί να λείπουν.

 1. Εκκίνηση του TeamViewer: Πληκτρολογήστε teamviewer στο τερματικό για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Αν είναι η πρώτη φορά που το τρέχετε, μπορεί να χρειαστεί να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης.

Δημιουργία Λογαριασμού TeamViewer

Η δημιουργία ενός λογαριασμού TeamViewer σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε επαφές και συσκευές, να αποθηκεύετε ρυθμίσεις και να έχετε πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες.

 1. Εκκίνηση του TeamViewer: Ανοίξτε το TeamViewer στον υπολογιστή σας.
 2. Δημιουργία λογαριασμού: Κάντε κλικ στο “Sign Up” στην κύρια οθόνη του TeamViewer. Θα εμφανιστεί η φόρμα εγγραφής.
 3. Συμπλήρωση στοιχείων: Εισάγετε τη διεύθυνση email σας, δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης και συμπληρώστε τα υπόλοιπα πεδία. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι ισχυρός και περιέχει κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες.
 4. Επιβεβαίωση email: Ακολουθήστε τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης που θα λάβετε στο email σας για να ολοκληρωθεί η εγγραφή. Ο λογαριασμός σας είναι πλέον έτοιμος για χρήση.

Βασική Ρύθμιση Παραμέτρων

Η βασική ρύθμιση παραμέτρων του TeamViewer περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του προφίλ σας, την προσαρμογή των ρυθμίσεων ασφαλείας και την οργάνωση των επαφών σας.

Διαμόρφωση Προφίλ

 1. Πρόσβαση στις ρυθμίσεις προφίλ: Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του TeamViewer και επιλέξτε “Edit Profile”.
 2. Προσαρμογή ρυθμίσεων: Προσθέστε προσωπικές πληροφορίες όπως το όνομά σας και την εταιρεία σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τη χρήση του TeamViewer, όπως τις γλώσσες που προτιμάτε και τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.

Ρυθμίσεις Ασφαλείας

 1. Ασφαλείας: Μεταβείτε στην καρτέλα “Security” στις ρυθμίσεις του TeamViewer. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις παραμέτρους ασφαλείας του λογαριασμού σας.
 2. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης: Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από εδώ. Συνιστάται να αλλάζετε τον κωδικό σας τακτικά και να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
 3. Διπλή ταυτοποίηση (2FA): Συνιστάται να ενεργοποιήσετε τη διπλή ταυτοποίηση για επιπλέον ασφάλεια. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδέσετε την εφαρμογή αυθεντικοποίησης της επιλογής σας, όπως το Google Authenticator ή το Authy.

Δημιουργία και Διαχείριση Λιστών Επαφών

Η δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης λιστών επαφών στο TeamViewer σας επιτρέπει να οργανώνετε καλύτερα τις συνδέσεις σας και να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις συσκευές και τους συνεργάτες σας.

 1. Προσθήκη νέων επαφών: Κάντε κλικ στην καρτέλα “Contacts” στο κύριο μενού του TeamViewer και επιλέξτε “Add Contact”. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία της νέας επαφής.
 2. Συμπλήρωση στοιχείων επαφής: Εισάγετε τη διεύθυνση email και το όνομα της επαφής. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σημειώσεις ή άλλες σχετικές πληροφορίες για την επαφή.
 3. Δημιουργία λίστας επαφών: Μπορείτε να οργανώσετε τις επαφές σας σε λίστες για εύκολη διαχείριση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες για διαφορετικά τμήματα της εταιρείας σας ή για διαφορετικούς τύπους πελατών.

Προσαρμογή της Εμφάνισης

Η προσαρμογή της εμφάνισης του TeamViewer μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης και να κάνει το περιβάλλον εργασίας πιο ευχάριστο και παραγωγικό.

 1. Θέμα εμφάνισης: Στις ρυθμίσεις του TeamViewer, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά θέματα εμφάνισης, όπως το dark mode και το light mode. Το dark mode είναι ιδανικό για εργασία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μπορεί να μειώσει την κούραση των ματιών.
 2. Προσαρμογή διεπαφής χρήστη: Μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση των εικονιδίων, των παραθύρων και των μενού ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή του μεγέθους των γραμματοσειρών, των χρωμάτων και των διατάξεων των παραθύρων.

Με λίγα λόγια

Η εγκατάσταση και βασική διαμόρφωση του TeamViewer είναι μια απλή διαδικασία που σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του εργαλείου άμεσα. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε το TeamViewer σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και εμφάνισης σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Με το TeamViewer, η απομακρυσμένη υποστήριξη και η συνεργασία γίνονται πιο εύκολες και αποδοτικές από ποτέ.