Η παρακολούθηση απομακρυσμένων επιτραπέζιων υπολογιστών (remote desktop monitoring) με το AnyDesk είναι μια χρήσιμη λειτουργία για την παρακολούθηση της δραστηριότητας χρηστών, την παροχή τεχνικής υποστήριξης και τη διαχείριση IT υποδομών. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το AnyDesk για remote desktop monitoring, από την εγκατάσταση και τις βασικές ρυθμίσεις έως τις προηγμένες δυνατότητες και τις βέλτιστες πρακτικές.

Εγκατάσταση και Ρύθμιση του AnyDesk

Βήμα 1: Κατεβάστε και Εγκαταστήστε το AnyDesk

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το AnyDesk στον υπολογιστή σας και στους υπολογιστές που θέλετε να παρακολουθείτε.

 1. Κατεβάστε το AnyDesk: Μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του AnyDesk και κατεβάστε την έκδοση για το λειτουργικό σας σύστημα.
 2. Εγκατάσταση: Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε το AnyDesk στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Ρύθμιση Παραμέτρων του AnyDesk

Μετά την εγκατάσταση, πρέπει να ρυθμίσετε το AnyDesk για να επιτρέψετε την απομακρυσμένη παρακολούθηση.

 1. Άνοιγμα AnyDesk: Εκκινήστε το AnyDesk και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
 2. Ρυθμίσεις Ασφαλείας:
  • Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε την καρτέλα “Ασφάλεια”.
  • Ρυθμίστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για την απομακρυσμένη πρόσβαση.
  • Ενεργοποιήστε τη διπλή επαλήθευση (2FA) για επιπλέον ασφάλεια.
 3. Δικαιώματα Χρήστη:
  • Ρυθμίστε τα δικαιώματα πρόσβασης για να επιτρέψετε την παρακολούθηση χωρίς να δώσετε πλήρη έλεγχο στον απομακρυσμένο χρήστη.

Έναρξη Παρακολούθησης με το AnyDesk

Βήμα 1: Σύνδεση στον Απομακρυσμένο Υπολογιστή

Για να παρακολουθήσετε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, πρέπει να συνδεθείτε σε αυτόν μέσω του AnyDesk.

 1. Εισαγωγή ID: Εισαγάγετε το AnyDesk ID του απομακρυσμένου υπολογιστή στο πεδίο “Remote Desk” και κάντε κλικ στο “Connect”.
 2. Αποδοχή Σύνδεσης: Ο απομακρυσμένος χρήστης θα πρέπει να αποδεχτεί την αίτηση σύνδεσης ή να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης αν έχετε προρυθμίσει την αποδοχή.

Βήμα 2: Ενεργοποίηση Κοινής Χρήσης Οθόνης

Μόλις συνδεθείτε στον απομακρυσμένο υπολογιστή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης για να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες του χρήστη.

 1. Κοινή Χρήση Οθόνης: Κάντε κλικ στο κουμπί “Κοινή Χρήση Οθόνης” για να δείτε την οθόνη του απομακρυσμένου υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο.
 2. Προσαρμογή Προβολής: Ρυθμίστε την προβολή ανάλογα με τις ανάγκες σας, όπως την ανάλυση και την ποιότητα εικόνας.

Προηγμένες Δυνατότητες Παρακολούθησης

Το AnyDesk προσφέρει προηγμένες δυνατότητες που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία παρακολούθησης.

Καταγραφή Συνεδριών

Μπορείτε να καταγράψετε τις συνεδρίες παρακολούθησης για αναφορά ή εκπαίδευση.

 1. Έναρξη Καταγραφής: Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη Καταγραφής” για να καταγράψετε την οθόνη.
 2. Αποθήκευση Καταγραφής: Μετά τη συνεδρία, αποθηκεύστε το αρχείο καταγραφής στον υπολογιστή σας.

Συνομιλία (Chat)

Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη συνομιλία για να επικοινωνήσετε με τον απομακρυσμένο χρήστη κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης.

 1. Άνοιγμα Συνομιλίας: Κάντε κλικ στο εικονίδιο συνομιλίας για να ανοίξετε το παράθυρο συνομιλίας.
 2. Αποστολή Μηνυμάτων: Στείλτε μηνύματα στον απομακρυσμένο χρήστη για να ζητήσετε διευκρινίσεις ή να δώσετε οδηγίες.

Βέλτιστες Πρακτικές για Remote Desktop Monitoring

Για να εξασφαλίσετε μια αποτελεσματική και ασφαλή παρακολούθηση, ακολουθήστε τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές.

Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα

 1. Χρήση Ισχυρών Κωδικών Πρόσβασης: Βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ισχυροί και μοναδικοί για κάθε απομακρυσμένο υπολογιστή.
 2. Τακτική Ενημέρωση Λογισμικού: Ενημερώστε το AnyDesk και το λειτουργικό σύστημα τακτικά για να διασφαλίσετε ότι έχετε τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας.
 3. Εκπαίδευση Χρηστών: Εκπαιδεύστε τους χρήστες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας και τη σημασία της προστασίας των διαπιστευτηρίων τους.

Απόδοση και Αποδοτικότητα

 1. Παρακολούθηση Δικτύου: Ελέγξτε την απόδοση του δικτύου σας και εξασφαλίστε ότι η σύνδεση είναι σταθερή και γρήγορη.
 2. Διαχείριση Πόρων Συστήματος: Βεβαιωθείτε ότι οι υπολογιστές που παρακολουθείτε διαθέτουν επαρκείς πόρους (CPU, RAM) για να υποστηρίξουν την απομακρυσμένη συνεδρία.
 3. Προσαρμογή Ρυθμίσεων Ποιότητας: Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις ποιότητας σύνδεσης στο AnyDesk για να βελτιώσετε την απόδοση, ιδιαίτερα σε δίκτυα με χαμηλή ταχύτητα.

Αντιμετώπιση Προβλημάτων κατά την Παρακολούθηση

Παρά τις προσπάθειες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα κατά την παρακολούθηση απομακρυσμένων επιτραπέζιων υπολογιστών. Ακολουθούν ορισμένες λύσεις για τα πιο κοινά προβλήματα:

Πρόβλημα: Αργή Σύνδεση ή Καθυστέρηση

 • Λύση: Μειώστε την ανάλυση της οθόνης και την ποιότητα εικόνας στις ρυθμίσεις του AnyDesk. Χρησιμοποιήστε ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο για καλύτερη απόδοση.

Πρόβλημα: Αποτυχία Σύνδεσης

 • Λύση: Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του firewall και του antivirus για να βεβαιωθείτε ότι το AnyDesk δεν μπλοκάρεται. Επίσης, επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό AnyDesk ID.

Πρόβλημα: Κακή Ποιότητα Ήχου ή Βίντεο

 • Λύση: Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές ήχου και βίντεο είναι σωστά συνδεδεμένες και ότι οι οδηγοί τους είναι ενημερωμένοι. Κλείστε άλλες εφαρμογές που καταναλώνουν πόρους του συστήματος.

Με λίγα λόγια

Η παρακολούθηση απομακρυσμένων επιτραπέζιων υπολογιστών με το AnyDesk είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, τη διαχείριση IT υποδομών και τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Με τη σωστή εγκατάσταση, ρύθμιση και χρήση των προηγμένων λειτουργιών του AnyDesk, μπορείτε να διασφαλίσετε μια αποτελεσματική και ασφαλή παρακολούθηση των απομακρυσμένων υπολογιστών σας. Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του AnyDesk για remote desktop monitoring.