Το AnyDesk είναι ένα ισχυρό εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του macOS. Ωστόσο, όπως κάθε λογισμικό, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα κατά τη χρήση του. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το AnyDesk στο macOS, προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις για τα πιο κοινά ζητήματα.

Κοινά προβλήματα με το AnyDesk στο macOS και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Πρόβλημα 1: Η σύνδεση διακόπτεται ή είναι ασταθής

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με το AnyDesk στο macOS είναι η ασταθής σύνδεση ή οι συνεχείς διακοπές.

Λύση:

 1. Έλεγχος Δικτύου: Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο. Προτιμήστε τη χρήση ενσύρματης σύνδεσης αντί για Wi-Fi για καλύτερη σταθερότητα.
 2. Ρύθμιση Ποιότητας Σύνδεσης: Στις ρυθμίσεις του AnyDesk, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποιότητα σύνδεσης μειώνοντας την ανάλυση ή την ποιότητα της εικόνας για να βελτιώσετε την απόδοση.
 3. Ενημέρωση Λογισμικού: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του AnyDesk και ότι το macOS σας είναι ενημερωμένο.

Πρόβλημα 2: Το AnyDesk δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην οθόνη ή το πληκτρολόγιο

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι η αδυναμία του AnyDesk να αποκτήσει πρόσβαση στην οθόνη ή το πληκτρολόγιο του macOS.

Λύση:

 1. Άδειες Πρόσβασης: Πηγαίνετε στις “Προτιμήσεις Συστήματος” -> “Ασφάλεια και Απόρρητο” -> “Απόρρητο” -> “Προσβασιμότητα” και βεβαιωθείτε ότι το AnyDesk έχει επιλεγεί.
 2. Καταγραφή Οθόνης: Στην ίδια ενότητα “Ασφάλεια και Απόρρητο”, πηγαίνετε στην “Καταγραφή Οθόνης” και βεβαιωθείτε ότι το AnyDesk έχει επίσης επιλεγεί εκεί.
 3. Επανεκκίνηση AnyDesk: Αφού κάνετε αυτές τις αλλαγές, κλείστε και ξανανοίξτε το AnyDesk για να εφαρμόσει τις νέες άδειες.

Πρόβλημα 3: Το AnyDesk δεν ξεκινά ή δεν ανταποκρίνεται

Μερικές φορές, το AnyDesk μπορεί να μην ξεκινάει ή να μην ανταποκρίνεται σωστά στο macOS.

Λύση:

 1. Επανεκκίνηση Συστήματος: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και προσπαθήστε να ανοίξετε ξανά το AnyDesk.
 2. Επανεγκατάσταση AnyDesk: Καταργήστε την εγκατάσταση του AnyDesk και εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση από την επίσημη ιστοσελίδα.
 3. Καθαρισμός Cache: Καθαρίστε τα cache files του AnyDesk. Αυτό μπορεί να γίνει χειροκίνητα μέσω του φακέλου βιβλιοθήκης του macOS.

Προβλήματα με την απόδοση του AnyDesk στο macOS

Πρόβλημα 4: Καθυστέρηση ή κακή ποιότητα εικόνας

Η καθυστέρηση ή η κακή ποιότητα εικόνας μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία χρήσης του AnyDesk στο macOS.

Λύση:

 1. Προσαρμογή Ρυθμίσεων Ποιότητας: Μειώστε την ανάλυση και την ποιότητα εικόνας στις ρυθμίσεις του AnyDesk για να βελτιώσετε την απόδοση.
 2. Κλείσιμο Άλλων Εφαρμογών: Κλείστε άλλες εφαρμογές που καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματος για να απελευθερώσετε μνήμη και CPU.
 3. Έλεγχος Ενημερώσεων: Βεβαιωθείτε ότι το macOS και το AnyDesk είναι πλήρως ενημερωμένα.

Προβλήματα σύνδεσης με το AnyDesk στο macOS

Πρόβλημα 5: Δεν μπορεί να συνδεθεί στον απομακρυσμένο υπολογιστή

Η αποτυχία σύνδεσης στον απομακρυσμένο υπολογιστή είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με το AnyDesk στο macOS.

Λύση:

 1. Έλεγχος ID και Διεύθυνσης: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό αναγνωριστικό (ID) και τη σωστή διεύθυνση για τον απομακρυσμένο υπολογιστή.
 2. Έλεγχος Σύνδεσης Διαδικτύου: Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο υπολογιστές έχουν σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.
 3. Ρυθμίσεις Δικτύου: Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του δικτύου για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί ή τείχη προστασίας (firewalls) που εμποδίζουν τη σύνδεση.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων με το AnyDesk στο macOS

Συμβουλή 1: Τακτική ενημέρωση του AnyDesk και του macOS

Η τακτική ενημέρωση του AnyDesk και του λειτουργικού συστήματος macOS είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της συμβατότητας και της ασφάλειας. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή πολλών προβλημάτων.

Συμβουλή 2: Χρήση Ισχυρών Κωδικών Πρόσβασης

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για την προστασία των απομακρυσμένων συνδέσεών σας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Συμβουλή 3: Παρακολούθηση και Καταγραφή Συνεδριών

Η παρακολούθηση και η καταγραφή των απομακρυσμένων συνεδριών μπορεί να βοηθήσει στην εντόπιση και την επίλυση προβλημάτων. Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες καταγραφής του AnyDesk για να διατηρείτε αρχείο των δραστηριοτήτων σας.

Συμπεράσματα

Η χρήση του AnyDesk στο macOS μπορεί να είναι εξαιρετικά αποδοτική, αλλά μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα. Με τις λύσεις και τις συμβουλές που παρέχονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα κοινά προβλήματα με το AnyDesk στο macOS και να διασφαλίσετε μια ομαλή εμπειρία χρήσης. Ενημερώστε τακτικά το λογισμικό σας, χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και εκμεταλλευτείτε τις λειτουργίες ασφαλείας και καταγραφής για να βελτιστοποιήσετε τη χρήση του AnyDesk.