Η δυνατότητα σύνδεσης σε πολλαπλούς υπολογιστές ταυτόχρονα είναι ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του AnyDesk, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για επαγγελματίες της πληροφορικής, τεχνικούς υποστήριξης και οποιονδήποτε χρειάζεται να διαχειρίζεται ή να παρακολουθεί περισσότερους από έναν υπολογιστές ταυτόχρονα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να συνδεθείτε σε πολλαπλούς υπολογιστές ταυτόχρονα με το AnyDesk, καλύπτοντας όλα τα απαραίτητα βήματα και προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για να κάνετε την εμπειρία σας πιο αποτελεσματική και αποδοτική.

Βασικές Προϋποθέσεις

1. Εγκατάσταση του AnyDesk

Πριν μπορέσετε να συνδεθείτε σε πολλαπλούς υπολογιστές, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το AnyDesk είναι εγκατεστημένο σε όλους τους υπολογιστές που θέλετε να διαχειριστείτε.

 • Κατέβασμα και εγκατάσταση: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του AnyDesk και κατεβάστε την εφαρμογή. Εγκαταστήστε το AnyDesk σε κάθε υπολογιστή ακολουθώντας τις οδηγίες εγκατάστασης.

2. Δημιουργία Λογαριασμού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό AnyDesk αν δεν έχετε ήδη. Ένας λογαριασμός θα σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε καλύτερα τις απομακρυσμένες συνδέσεις σας.

 • Εγγραφή: Ανοίξτε το AnyDesk και δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας το email σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας.

Σύνδεση σε Πολλαπλούς Υπολογιστές

3. Εκκίνηση Πολλαπλών Συνεδριών

Το AnyDesk επιτρέπει την εκκίνηση πολλαπλών απομακρυσμένων συνεδριών από την ίδια συσκευή, διευκολύνοντας τη διαχείριση πολλών υπολογιστών ταυτόχρονα.

 • Άνοιγμα νέας συνεδρίας: Για να ξεκινήσετε μια νέα συνεδρία, ανοίξτε το AnyDesk και εισάγετε το AnyDesk ID του πρώτου υπολογιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Κάντε κλικ στο “Σύνδεση” και περιμένετε να αποδεχθεί την πρόσκληση ο απομακρυσμένος χρήστης.
 • Προσθήκη δεύτερης συνεδρίας: Αφού συνδεθείτε στον πρώτο υπολογιστή, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο AnyDesk (ή καρτέλα, αν η εφαρμογή το υποστηρίζει) και επαναλάβετε τη διαδικασία εισάγοντας το AnyDesk ID του δεύτερου υπολογιστή. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για κάθε επιπλέον υπολογιστή.

4. Εναλλαγή μεταξύ Συνεδριών

Η διαχείριση πολλαπλών συνεδριών απαιτεί να μπορείτε να εναλλάσσεστε γρήγορα και αποτελεσματικά μεταξύ των συνδεδεμένων υπολογιστών.

 • Χρήση καρτελών (tabs): Αν η εφαρμογή AnyDesk σας υποστηρίζει καρτέλες, μπορείτε να έχετε ανοιχτές πολλές συνεδρίες σε διαφορετικές καρτέλες και να εναλλάσσεστε μεταξύ τους κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες καρτέλες.
 • Πολλαπλά παράθυρα: Αν η εφαρμογή δεν υποστηρίζει καρτέλες, ανοίξτε πολλαπλά παράθυρα AnyDesk και οργανώστε τα στην οθόνη σας ώστε να μπορείτε να βλέπετε και να αλληλεπιδράτε με όλους τους συνδεδεμένους υπολογιστές.

Βέλτιστες Πρακτικές για Διαχείριση Πολλαπλών Συνεδριών

5. Ασφάλεια και Διαχείριση Πρόσβασης

Όταν διαχειρίζεστε πολλούς υπολογιστές, η ασφάλεια και η σωστή διαχείριση της πρόσβασης είναι ζωτικής σημασίας.

 • Ισχυροί κωδικοί πρόσβασης: Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε υπολογιστή και για το AnyDesk.
 • Διαχείριση δικαιωμάτων: Ρυθμίστε τα δικαιώματα πρόσβασης για κάθε συνεδρία ξεχωριστά, ώστε να περιορίζετε τις ενέργειες που μπορούν να εκτελέσουν οι απομακρυσμένοι χρήστες.

6. Παρακολούθηση και Καταγραφή

Η παρακολούθηση και η καταγραφή των συνεδριών μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ειδικά για την ανάλυση της απόδοσης και την επίλυση προβλημάτων.

 • Καταγραφή συνεδριών: Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία καταγραφής του AnyDesk για να καταγράφετε τις απομακρυσμένες συνεδρίες. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για αναφορές ή για εκπαίδευση.
 • Παρακολούθηση δραστηριότητας: Παρακολουθήστε τη δραστηριότητα σε κάθε υπολογιστή για να εντοπίσετε προβλήματα ή ανωμαλίες.

7. Βελτιστοποίηση Απόδοσης

Για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία των πολλαπλών συνεδριών, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του AnyDesk και των υπολογιστών που διαχειρίζεστε.

 • Ενημέρωση λογισμικού: Βεβαιωθείτε ότι το AnyDesk και το λειτουργικό σύστημα σε κάθε υπολογιστή είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες εκδόσεις.
 • Κλείσιμο ανεπιθύμητων εφαρμογών: Κλείστε εφαρμογές και διαδικασίες που δεν χρειάζονται για να ελευθερώσετε πόρους συστήματος.
 • Χρήση ενσύρματης σύνδεσης: Προτιμήστε ενσύρματη σύνδεση για καλύτερη ταχύτητα και σταθερότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Προχωρημένες Τεχνικές και Συμβουλές

8. Χρήση Προφίλ Χρήστη

Η δημιουργία και η χρήση προφίλ χρήστη στο AnyDesk μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση πολλαπλών συνεδριών.

 • Δημιουργία προφίλ: Δημιουργήστε διαφορετικά προφίλ χρήστη για κάθε κατηγορία εργασίας ή τύπο χρήστη. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και να εναλλάσσεστε γρήγορα μεταξύ προφίλ.
 • Γρήγορη εναλλαγή: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία γρήγορης εναλλαγής προφίλ για να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε συνεδρίας.

9. Χρήση Εξωτερικών Εργαλείων

Υπάρχουν εξωτερικά εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία σας με το AnyDesk και να σας βοηθήσουν στη διαχείριση πολλαπλών υπολογιστών.

 • Εργαλεία διαχείρισης συστήματος: Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Microsoft System Center για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των υπολογιστών σας.
 • Συνεργατικά εργαλεία: Ενσωματώστε το AnyDesk με άλλα συνεργατικά εργαλεία όπως το Slack ή το Microsoft Teams για καλύτερη επικοινωνία και συντονισμό της ομάδας σας.

Συμπέρασμα

Η δυνατότητα σύνδεσης σε πολλαπλούς υπολογιστές ταυτόχρονα με το AnyDesk είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό που μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των επαγγελματιών της πληροφορικής και των τεχνικών υποστήριξης. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του AnyDesk, διασφαλίζοντας ασφαλείς, γρήγορες και αποτελεσματικές απομακρυσμένες συνδέσεις.