Ο συγχρονισμός του Outlook σε δύο υπολογιστές είναι μια κρίσιμη ανάγκη για πολλούς χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα email, το ημερολόγιο και τις επαφές τους από διαφορετικές συσκευές. Είτε χρησιμοποιείτε το Outlook για επαγγελματικούς λόγους είτε για προσωπική χρήση, η δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ πολλαπλών συσκευών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να συγχρονίσετε το Outlook σε δύο υπολογιστές.

Προετοιμασία για τον Συγχρονισμό του Outlook

1. Χρήση Λογαριασμού Microsoft Exchange ή Office 365

Ο πιο εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να συγχρονίσετε το Outlook σε δύο υπολογιστές είναι μέσω ενός λογαριασμού Microsoft Exchange ή Office 365. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν τον αυτόματο συγχρονισμό των email, των επαφών, των ημερολογίων και άλλων δεδομένων μεταξύ όλων των συσκευών σας.

Ρυθμίσεις:

 • Office 365: Αν έχετε συνδρομή στο Office 365, μπορείτε να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο Outlook και στους δύο υπολογιστές. Το Office 365 συγχρονίζει αυτόματα όλα τα δεδομένα σας.
 • Exchange Server: Αν η εταιρεία σας χρησιμοποιεί Exchange Server, ζητήστε από τον διαχειριστή του δικτύου να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο Outlook.

2. Χρήση IMAP Αντί για POP3

Αν δεν έχετε πρόσβαση σε Exchange ή Office 365, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό email σας με το πρωτόκολλο IMAP αντί για POP3. Το IMAP επιτρέπει τον συγχρονισμό των email μεταξύ πολλαπλών συσκευών, ενώ το POP3 κατεβάζει τα email σε μία μόνο συσκευή.

Ρυθμίσεις:

 • Αλλαγή Ρυθμίσεων Email: Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού email σας και βεβαιωθείτε ότι είναι ρυθμισμένο να χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο IMAP.
 • Ρύθμιση Λογαριασμού στο Outlook: Προσθέστε τον λογαριασμό email σας στο Outlook και στους δύο υπολογιστές χρησιμοποιώντας τις IMAP ρυθμίσεις.

Συγχρονισμός Επαφών και Ημερολογίου

1. Χρήση Microsoft Exchange ή Office 365

Με τον λογαριασμό Microsoft Exchange ή Office 365, οι επαφές και τα ημερολόγιά σας συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ όλων των συσκευών σας. Απλώς ρυθμίστε τον λογαριασμό σας στο Outlook και στους δύο υπολογιστές και όλα τα δεδομένα σας θα είναι πάντα ενημερωμένα.

2. Χρήση Εφαρμογών Τρίτων

Αν δεν χρησιμοποιείτε Exchange ή Office 365, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων για να συγχρονίσετε τις επαφές και το ημερολόγιό σας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που προσφέρουν συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ συσκευών.

Παραδείγματα Εφαρμογών:

 • Sync2: Μια δημοφιλής εφαρμογή που επιτρέπει τον συγχρονισμό επαφών, ημερολογίων και εργασιών του Outlook μεταξύ πολλών υπολογιστών.
 • CodeTwo Outlook Sync: Ένα άλλο εργαλείο που προσφέρει συγχρονισμό δεδομένων Outlook μεταξύ δύο υπολογιστών μέσω τοπικού δικτύου.

Συγχρονισμός Αρχείων PST

Τι Είναι τα Αρχεία PST;

Τα αρχεία PST (Personal Storage Table) είναι αρχεία δεδομένων του Outlook που αποθηκεύουν email, επαφές, ημερολόγια και άλλα δεδομένα τοπικά στον υπολογιστή σας. Ο συγχρονισμός των αρχείων PST μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά είναι εφικτός με τη σωστή προσέγγιση.

1. Χρήση Cloud Storage

Ένας τρόπος για να συγχρονίσετε τα αρχεία PST είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud, όπως το OneDrive, το Google Drive ή το Dropbox. Με αυτόν τον τρόπο, τα αρχεία PST θα συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ των υπολογιστών σας.

Βήματα:

 1. Μετακίνηση του PST στο Cloud Folder: Μετακινήστε το αρχείο PST στον φάκελο της υπηρεσίας αποθήκευσης στο cloud που χρησιμοποιείτε.
 2. Ρύθμιση Outlook για Χρήση του PST στο Cloud: Ανοίξτε το Outlook και ρυθμίστε το να χρησιμοποιεί το αρχείο PST από το cloud folder.
 3. Επαναλάβετε για τον Δεύτερο Υπολογιστή: Ρυθμίστε το Outlook στον δεύτερο υπολογιστή με τον ίδιο τρόπο.

2. Χρήση Συγχρονιστικού Λογισμικού

Εκτός από τις υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένο συγχρονιστικό λογισμικό που σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τα αρχεία PST μεταξύ πολλαπλών υπολογιστών.

Παραδείγματα Λογισμικού:

 • Easy2Sync for Outlook: Ένα εργαλείο που συγχρονίζει τα αρχεία PST μεταξύ πολλών υπολογιστών, διατηρώντας τα email και τα δεδομένα σας ενημερωμένα.
 • GoodSync: Ένα ισχυρό εργαλείο συγχρονισμού που μπορεί να συγχρονίσει τα αρχεία PST καθώς και άλλα αρχεία και φακέλους.

Πρόσθετες Συμβουλές για Απρόσκοπτο Συγχρονισμό

Τακτικά Εφεδρικά Αντίγραφα

Η δημιουργία τακτικών εφεδρικών αντιγράφων των αρχείων PST είναι σημαντική για την αποφυγή απώλειας δεδομένων. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Microsoft Outlook Backup Tool ή άλλες εφαρμογές εφεδρικών αντιγράφων για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.

Συντονισμός Ρυθμίσεων Συγχρονισμού

Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις συγχρονισμού είναι σωστές και στους δύο υπολογιστές. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι οι χρόνοι συγχρονισμού είναι συγχρονισμένοι και ότι δεν υπάρχει υπερβολική χρήση του εύρους ζώνης που μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία.

Χρήση VPN για Ασφαλή Συγχρονισμό

Η χρήση ενός VPN μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού των δεδομένων μεταξύ των υπολογιστών σας. Το VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, διασφαλίζοντας ότι η μετάδοση είναι ασφαλής από πιθανές απειλές.

Τακτική Ενημέρωση Λογισμικού

Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό Outlook και οποιαδήποτε εργαλεία συγχρονισμού χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες εκδόσεις. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν επιδιορθώσεις για προβλήματα ασφαλείας και βελτιώσεις στη σταθερότητα και την απόδοση.

Αντιμετώπιση Συνηθισμένων Προβλημάτων

Προβλήματα Σύνδεσης

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης κατά τον συγχρονισμό του Outlook, ελέγξτε τις ρυθμίσεις δικτύου σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Ελέγξτε επίσης τις ρυθμίσεις του firewall και του antivirus για να βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζουν τη διαδικασία συγχρονισμού.

Συγκρούσεις Δεδομένων

Όταν συγχρονίζετε δεδομένα μεταξύ δύο υπολογιστών, μπορεί να προκύψουν συγκρούσεις δεδομένων. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν κάνετε αλλαγές στο ίδιο email ή επαφή σε δύο διαφορετικές συσκευές πριν ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός.

Λύσεις:

 • Αυτόματη Επίλυση Συγκρούσεων: Πολλά εργαλεία συγχρονισμού παρέχουν επιλογές για την αυτόματη επίλυση συγκρούσεων δεδομένων. Ρυθμίστε τις προτιμήσεις σας για να αποφασίσετε ποια έκδοση του δεδομένου θα κρατηθεί.
 • Χειροκίνητη Επίλυση: Ελέγξτε τις συγκρούσεις χειροκίνητα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε σημαντικές πληροφορίες.

Με λίγα λόγια

Ο συγχρονισμός του Outlook σε δύο υπολογιστές μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στα email, τις επαφές και τα ημερολόγιά σας από διαφορετικές συσκευές. Χρησιμοποιώντας λογαριασμούς Microsoft Exchange ή Office 365, πρωτόκολλο IMAP, ή εφαρμογές τρίτων, μπορείτε να επιτύχετε έναν αξιόπιστο και ασφαλή συγχρονισμό. Ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συμβουλές που παρέχονται σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας θα παραμένουν πάντα ενημερωμένα και προσβάσιμα, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.