Ένα από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα που προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή είναι και το TeamViewer.

Για αυτό και στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψουμε:

– Τι είναι το TeamViewer

– Βασικά χαρακτηριστικά του TeamViewer και

– Τα πλεονεκτήματα του TeamViewer για επιχειρήσεις

 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Τι Είναι το TeamViewer

Με μία πρόταση, το TeamViewer αποτελεί ένα πρόγραμμα ελέγχου απομακρυσμένων ηλεκτρονικών συσκευών και σύνδεσης απομακρυσμένων χρηστών.

Ξεκίνησε ως ένα πρόγραμμα live απομακρυσμένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικές συσκευές, πλέον, όμως, έχει εμπλουτιστεί και με νέα εργαλεία που προσαρμόζονται στην μετα-covid εποχή και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Για τη χρήση του, απαιτείται εγκατάσταση του TeamViewer app σε κάθε συσκευή του ενδιαφέροντος σας. Αυτή διατίθεται τόσο για λογισμικά υπολογιστών (Microsoft, MacOS ή ορισμένα παράγωγα Linux) όσο και για λογισμικά κινητών τηλεφώνων (iOs ή Android).

Καθώς ο τρόπος λειτουργίας του TeamViewer διαφέρει αναλόγως της χρήσης που θα επιλέξετε, αξίζει να δούμε λεπτομερέστερα αυτές τις επιμέρους χρήσεις που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στην καθημερινότητα σας.

Τα Βασικά Χαρακτηριστικά του TeamViewer

Έχοντας δει, λοιπόν, σχηματικά τι είναι το TeamViewer, ας προχωρήσουμε στις δυνατότητες που προσφέρει.

Χαρακτηριστικό #1: Classroom

Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τον τομέα του remote learning αποτελεί το TeamViewer Classroom.

Το Classroom αποτελεί μία προσομοίωση της φυσικής τάξης και, με τη χρήση του, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ή παραπάνω χώρους, τα λεγόμενα “rooms”, επιλέγοντας κάθε φορά τους συμμετέχοντες σε αυτά. 

Με την είσοδο στο κάθε room, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να έχει πρόσβαση με κάμερα, μικρόφωνο αλλά και κείμενο μέσω chat.

Επιπλέον, διατίθεται η δυνατότητα αποστολής σημειώσεων, online λευκοπίνακα, δημιουργίας εγγράφων ταυτόχρονης επεξεργασίας, αλλά και δημιουργίας ερευνών ή quizzes σε μορφή τεστ.

Ως αποτέλεσμα, παίρνει τη μορφή ενός online meeting με ενισχυμένη διαδραστικότητα, πράγμα που το καθιστά ιδανικό “χώρο” όχι μόνο για τις συμβατικές μαθητικές τάξεις, αλλά και για ομάδες συμμετεχόντων σε παρουσιάσεις, σεμινάρια ή workshops.

Χαρακτηριστικό #2: Remote Management  

Ένα ακόμη από τα βασικότερα εργαλεία που προσφέρονται είναι το TeamViewer Remote Management.

Αυτό επιτρέπει τον γενικότερο απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών ενός δικτύου μέσω της τήρησης αρχείου όλων των τύπων hardware και software που χρησιμοποιούνται σε κάθε συσκευή, την πρόληψη και εντοπισμό κινδύνων malware που μπορούν να πλήξουν τους τύπους αυτούς, αλλά και την τήρηση αρχείου backup.

 

Έτσι, με το Remote Management μπορείτε να συγκεντρώσετε σε ένα μόνο πρόγραμμα βασικές λειτουργίες για την ασφάλεια του συστήματός σας και με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως να διευκολύνετε και να βελτιώσετε την απόδοση του τμήματος IT της επιχείρησής σας.

Χαρακτηριστικό #3: Assist AR

Μία από τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες του TeamViewer, όμως, είναι ομολογουμένως το TeamViewer Assist Augmented Reality (Assist AR).

Με την εγκατάστασή του στις απομακρυσμένες συσκευές, το Assist AR σας προσφέρει διαδραστική υποστήριξη μέσω κάμερας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί live video μέσω της κάμερας της συσκευής που έχετε στα χέρια σας, την οποία μπορείτε να κατευθύνετε στο φυσικό αντικείμενο που έχετε μπροστά σας και αντιμετωπίζει κάποια δυσλειτουργία. 

Παράλληλα, ένας απομακρυσμένος ειδικός που χρησιμοποιεί επίσης το Assist AR αποκτά και ο ίδιος πρόσβαση στην κάμερα σας, ώστε να μπορέσει να δει το αντικείμενο που του δείχνετε μέσω live video. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να εντοπίσει οποιαδήποτε ανωμαλία φαίνεται στο video και μάλιστα να προσθέσει σημάνσεις (βέλη, σημειώσεις, κλπ.) σε σημεία του.

Έτσι, το Assist AR δίνει τη δυνατότητα σε ειδικούς και επιχειρήσεις να λύσουν πρακτικές βλάβες χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ειδικού στο σημείο του γίνεται το συμβάν.

Χαρακτηριστικό #4: Remote Access & Support

Τέλος, ερχόμαστε στην πιο δημοφιλή χρήση του TeamViewer, το TeamViewer Remote Access & Support.

Το Remote Access & Support προσφέρει end-to-end κρυπτογραφημένη πρόσβαση σε απομακρυσμένες συσκευές, ανεξαρτήτως τύπου και του εάν φέρουν οθόνη, πληκτρολόγιο, κ.ο.κ. Παραδείγματος χάριν, η πρόσβαση μπορεί να γίνει και σε ένα οποιοδήποτε μηχάνημα μιας εργοστασιακής μονάδας.

Με την εγκατάσταση του στις συσκευές σας, η κάθε συσκευή λαμβάνει ένα μοναδικό ID και password. Ανοίγοντας, λοιπόν, το πρόγραμμα στη συσκευή που έχετε στα χέρια μας, μπορείτε να δώσετε τα credentials (ID και το password) της απομακρυσμένης συσκευής που θέλετε να διαχειριστείτε και έτσι να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση σε αυτή. 

Ακόμη, έχετε όχι μόνο τη δυνατότητα πρόσβασης σε ενεργοποιημένη συσκευή αλλά και τη δυνατότητα ενεργοποίησης μιας απενεργοποιημένης συσκευής.

Έτσι, διευκολύνεται η διαχείριση των συσκευών σας τόσο ενδοεπιχειρησιακά όσο και από εξωτερικούς IT managers, ενώ η αύξηση των συσκευών στο σύστημα της επιχείρησής σας παύει πλέον να αποτελεί λειτουργικό εμπόδιο.

Αν και η χρησιμότητα του κάθε εργαλείου TeamViewer έχει ήδη γίνει εμφανής, ας δούμε και κάποια γενικότερα πλεονεκτήματα του προγράμματος αυτού.

 

Τα Πλεονεκτήματα του TeamViewer για Επιχειρήσεις

Τα πλεονεκτήματα που ακολουθούν αναβαθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας άμεσα και σε καθημερινή βάση.

Πλεονέκτημα #1: Ευκολία χρήσης

Ένα από τα προσόντα που καθιστά το TeamViewer ιδιαίτερα δημοφιλές, είναι η ευκολία χρήσης του.

Όπως προαναφέραμε, για την οποιαδήποτε χρήση του απαιτείται απλώς η εγκατάσταση του TeamViewer app στην ή στις συσκευές που επιθυμείτε. 

Μετά την εγκατάσταση αυτή, μπορείτε να διαλέξετε είτε μία λύση όλα-σε-ένα είτε μόνο τα επιμέρους εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κάθε εργαλείο συνοδεύεται από ένα manual ή tutorial για να σας εξοικειωθείτε με τη χρήση του.

Βέβαια, η λήψη παράλληλων συμβουλών από μία κατάλληλη ομάδα IT experts μπορεί να σας οδηγήσει ταχύτερα στην πλήρη κατανόηση των εργαλείων αυτών.

Πλεονέκτημα #2: Λύση προβλημάτων IT

Συνεχίζοντας, όπως είδαμε παραπάνω, τα εργαλεία Remote Access & Support, Remote Management και Assist AR διευκολύνουν τη λήψη απομακρυσμένων λύσεων IT άμεσα και σε πραγματικό χρόνο.

 

Σε πρώτο στάδιο, τα δύο πρώτα εργαλεία επιτρέπουν την πρόσβαση ειδικών IT σε περιβάλλοντα διεπαφής χρήστη, όπως είναι η οθόνη, με αποτέλεσμα να μπορούν να επιλύσουν από απλές λειτουργικές ανωμαλίες μέχρι σύνθετα προβλήματα software.

Το Remote Management ειδικότερα δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης επίβλεψης και του hardware των συσκευών σας, προσφέροντας ένα επιπλέον στρώμα τεχνικής ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, το Assist AR επιτρέπει γρήγορα στην ομάδα IT της εμπιστοσύνης σας να εντοπίσει εξωτερικές ανωμαλίες στις συσκευές σας και να σας βοηθήσει να τις διορθώσετε μέσω συμβουλών σε live video.

Πλεονέκτημα #3: Ψηφιοποίηση εργασιών

Τέλος, γίνεται εμφανές ότι τα εργαλεία του TeamViewer στο σύνολό τους συμβάλλουν στην ψηφιοποίηση απλών καθημερινών εργασιών.

Ειδικότερα, ο συντονισμός των συσκευών και η συνεργασία των χρηστών τους γίνεται απομακρυσμένα και online χωρίς να χρειάζεται η φυσική μεταφορά των συσκευών ή η φυσική μετακίνηση των χρηστών αυτών.

Στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγει και η πραγματοποίηση του ελέγχου και συντήρησης του συστήματος και των συσκευών σας μέσω των ψηφιακών μέσων που προσφέρει το TeamViewer.

Η ψηφιοποίηση αυτή εξυπηρετεί την εξοικονόμηση χρόνου αλλά, ενδεχομένως και πόρων, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της επιχείρησής σας με απλό και γρήγορο τρόπο.

Με Λίγα Λόγια

Βάσει όλων των παραπάνω, μπορούμε δικαιολογημένα να πούμε ότι το TeamViewer αποτελεί ένα “πασπαρτού” πρόγραμμα που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Εάν επιθυμείτε, λοιπόν, να ενσωματώσετε το TeamViewer στις συσκευές σας ή να εξοικειωθείτε με τη χρήση του, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να σας προσφέρουμε την κατάλληλη υποστήριξη!